Colegiul național de muzică "George Enescu"

Alumni

Ei au fost elevii noştri,
…puteau fi colegii voştri

Angela Gheorghiu,

soprană lirică de excepţională anvergură privind calităţile vocale, privind susţinerea dramatică a rolurilor. Desfăşoară o extraodrinară carieră internaţională pe toate marile scene de operă ale lumii. A apărut, de asemenea, în numeroase filme muzicale, recitaluri, spectacole. Fiecare apariţie a d-sale stârneşte interesul presei internaţionale de specialitate, a celei mondene, a comentatorilor media.

Ion Marin,

dirijor de o rară extensie a actului artistic muzical, atât în genul simfonic cât şi în cel de operă. A condus şi conduce cele mai importante colective simfonice şi de operă din Europa, de pe continetul nord-american. A fost oaspete al Festivalului „George Enescu”, a numeroase mari festivaluri internaţionale de gen. Desfăşoară o excepţională carieră artistică internaţională.

Ruxandra Donose,

mezzosoprană de recunoscută faimă internaţională, o voce inteligent orientată atât în genul de operă cât şi în repertoriul de concert. Desfăşoară o extinsă carieră internaţională pe toate marile scene lirice ale lumii. A fost oaspete a numeroase festivaluri internaţionale de operă. Revine periodic în ţară, prioritar în compania Formaţiilor Muzicale Radio.

Silvia Marcovici,

Violonistă concertistă de o importantă extensie internaţională a carierei artistice. A concertat pe toate marile scene de concert din Europa, de pe continentul nord-american, în compania unor eminenţi şefi de orchestră.
Desfăşoară în paralel o importantă carieră pedagogică în Franţa şi în Elveţia. A fost invitată a Festivalului „George Enescu”, a numeroase festivaluri internaţionale.

Valentin Radu,

dirijor, organist,, pianist româno-american prezent în numeroase festivaluri şi concerte pe coasta de Est a continetului nor-american. Este directorul artistic al formaţiilor de concerte Ama Deus Ensemble din Philadelphia, instituţie pe care o conduce de un sfert de secol. Este autorul unei excepţionale ediţii discografice a oratoriului Messiah de Haendel, ediţie ale cărei vânzări au depăşit 2 milioane de exemplare.

Liviu Prunaru,

violonist concertist româno-belgian de extinsă carieră internaţională atât în domeniul solistic, cât şi în cel cameral. Este unul dintre concert-maeştrii faimoasei orchestre Concertgebow din Amsterdam. Este deţinătorul unei ediţii discografice a Sonatelor pentru pian şi vioară de Beethoven. A concertat în compania marelui muzician Lord Yehudi Menuhin în cadrul uneia dintre ediţiile Festivalului „George Enescu”. Este deţinător a numeroase distincţii în cadrul unor mari competiţii internaţionale dintre care „Regina Elisabeta”
de la Bruxelles.

Gabriel Croitoru,

Violonist concertist afirmat în viaţa noastră de concert încă din anii adolescenţei. Deţinător al unei importante cariere artistice internaţionale. Deţinător al unui mare număr de distincţii obţinute în importante competiţii internaţionale. Conduce o clasă de vioară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Florin Croitoru

Violonist concertist afirnat în viaţa noastră de concert încă din anii adolescenţei. Deţinător al unei importante cariere artistice internaţionale. Deţinător al unui mare număr de distincţii obţinute în importante competiţii internaţionale. Conduce o clasă de vioară la U.N.M.B. In viaţa noastră muzicală, este autorul primei integrale a Capriciilor de Niccolo Paganini prezentate în concert.