Colegiul național de muzică "George Enescu"

Cuvânt director

Colegiul Național de Muzică „George Enescu își deschide porțile acum cu un singur click. Da, după cum puteți vedea, această instituție și-a înscris activitățile artistice întreprinse de cei ce-i dau viață, într-un format electronic. Am reușit să tragem cortina și să vă introducem în laboratorul nostru în care cresc artiștii. Doza aceasta de inițiativă a enescienilor nu poate fi decât de bun augur. Ca directoare a acestei școli, sunt mândră să văd că întâlnirea dintre cititori și micii muzicieni se face și online. O deschidere mai mare, ca o fereastră înaltă pe care poți arunca un ochi în grădina celor ce se îndeletnicesc cu muzica. Dumneavoastră, vizitatorii, sper să fiți încântați de ceea ce veți vedea aici. Muzica clasică este purtată de tineri în suflet, drept dovadă că liceele de muzica viețuiesc; ziua de astăzi ne cere să mergem la pas cu tehnologia, deci era necesar un site destinat acestui colegiu. Informația a devenit, deci, plină de viață și mișcă la fiecare colț. Este acum și mai accesibilă, la câțiva centimetri – aceia care despart o privire de un monitor. Poate sunt mulți care vor să studieze această artă, dar nu știu „cu ce se mănâncă”. Acest site își propune să vă introducă în culise, să vă prezinte această a doua casă care, prin dăruirea profesorilor, talentul tinerilor este îmbinat cu o muncă plăcută; rezultatul îl puteți asculta sau vedea tridimensional – întrupat în muzicienii de astăzi.

Voi spune acum o poznă, poate: imaginați-vă că George Enescu ar fi avut internet, că ar fi fost contemporan cu noi. Internetul, apropie oamenii, iar noi cei care îl admirăm – am fi beneficiat de privilegiul de a putea să aruncăm o privire în atelierul său. Din păcate, sau… poate așa cum trebuia, el are epoca lui… iar noi pe a noastră! Avem atâția “uriași” în spate, astfel încât azi putem beneficia de atât de multă artă şi tehnologie – la un loc.

Această pagină sper să fie un loc de îndestulare a curiozităţii oricărui cititor care va accesa situl nostru. Așadar, bine ați venit cu toții: participanţi, public, profesori! Sper să dezvoltăm aici o adevărată rețea binefăcătoare celor care vor să pornească, ori doar să privească drumul ce este parcurs de tinerii muzicieni.

În final, vă mai spun doar că muzica modelează sufletul și educă gândirea. Toți avem o latură artistică în noi, iar dacă decidem să o dezvoltăm, în mod sigur, ne va crește conștiința frumuseții lumii. Așadar, lăsați-vă seduși de programul acestui colegiu și poate… vom avea colaborare fructuoasă.